Blog / Gift ideas Композиції із сукулентів - стильний подарунок / Terrariums Флораріуми з сукулентів та міні-ландшафт

Полімерна глина у декорі інтер’єру

полимерная глина лепка кашпо зблизька

Привіт!

У пошуках нових матеріалів для створення кашпо для сукулентів я натрапила на полімерну глину. Сподобалося, що є широка палітра кольорів цього товару – від білих і пастельних до яскравих і насичених відтінків.

Але мушу визнати, що ціна на такий матеріал досить висока – шматочок полімерної глини вагою 57 грам коштує  36-44 грн. І з нього можна зліпити одне кашпо середнього розміру.

Я зробила контейнер, який був би схожий на такий, що зроблений із білої гальки:

А можна декорувати ліпкою скляну вазу або пластиковий вазон своїм візерунком. У такомі разі ви створите більше цікавих дизайнерських контейнерів для сукулентів із маленького шматочка полімерної глини . Практичніше 😉

Більше вивчаючи цей матеріал, в інтренеті знайша рецепти саморобних сумішей, якими можна замінити куплену полімерну глину. А саме – рецепти холодного фарфору. Досить просто приготувати і дешево. Холодний фарфор можна легко зробити в домашніх умовах із чотирьох компонентів – крохмалю, крею ПВА, крему для рук і води.

полимерная глина лепка кашпо сверху

Іноді додають і інші компоненти (гліцерин, лимонний сік, соду), щоб отримати більш якісниший матеріал для ліпки.

Зізнаюсь, я ще не пробувала жодного рецепту, але збираюся приготувати таку суміш і перевірити практичність використання таких кашпо для сукулентів 🙂

А у вашому інтер’єрі є декор із полімерної глини?

Напишіть!